Mokrá vozovka je zrádná, je na místě být pozorný

Podzim je pro řadu řidičů náročným ročním obdobím. Po létě si musí zvyknout na časté změny počasí, déšť a sníh. Vlhká vozovka je velmi zrádná a je vhodné snížit rychlost nejen v zatáčkách. První šoféři už na nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky takzvaně dojeli.DN karlovy vary

Sundat nohu z plynu a dodržet rozestup mezi vozidly – to jsou podle odborníků hlavní rady, jak se chovat na mokré vozovce. Jak radí ÚAMK, obecně platí, že je na místě dodržovat minimálně takzvaný dvousekundový odstup od vozidla před námi. A je to snadné. Pokud vůz před námi mine například strom vedle cesty, stačí spočítat, jak dlouho bude trvat nám, než ho mineme. Když je to pod dvě sekundy, jsme příliš blízko.

Těmito radami se ale patrně neřídil devětadvacetiletý řidič, který boural nedaleko Karlových Varů.

„Nehoda se stala v sobotu 7. listopadu na silnici směrem od obce Hory na Jenišov. Devětadvacetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla technickému stavu vozovky,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Při projíždění zatáčky na mokré silnici dostal smyk a skončil ve svodidlech v protisměru,“ popsala mluvčí.

Při dopravní nehodě byl řidič s lehkým zraněním převezen k lékařskému ošetření do karlovarské nemocnice. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 60 tisíc korun.