Místo pistole koupil nezletilý cizinec kabelku. Reklamaci vyřídil „ručně“

Je mu teprve sedmnáct let a už má pletky se zákonem. Řeč je o cizinci, který si do Chebu přijel koupit zbraň. V té chvíli ještě netušit, že si v krabici odnese něco zcela jiného. A když se pak neúspěšně dožadoval vrácení peněz, vyřešil „reklamaci“ ručně.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Mladistvý cizinec přijel do Chebu pod záminkou koupě střelné zbraně. Tu chtěl koupit od místního muže, který mu v bytě do krabice místo zbraně podstrčil starší bundu a kabelku,“ popisuje případ policejní mluvčí Pavel Valenta.

Cizinec spokojeně odešel a podvod zjistil až na hotelovém pokoji. To ho pochopitelně naštvalo a tak se vydal opět do bytu za mužem, který mu měl zbraň prodat. Tentokrát se ale vyzbrojil pepřovým sprejem, nožem a boxerem.

Když zazvonil, otevřel mu „prodavačův“ otec. Cizinec po něm chtěl vrátit peníze a vstoupil do bytu. „Šestapadesátiletý muž chtěl, aby cizinec byt opustil, ten mu ale nastříkal do očí pepřový sprej, pak jej srazil na zem a s nožem v ruce požadoval vydání finančních prostředků,“ uvádí k případu mluvčí.

Peníze mu proto dal, ale i přes mladíkovy výhrůžky se značil volat o pomoc.

„Když volání o pomoc neustalo, udeřil muže boxerem opakovaně do oblasti hlavy. Šestapadesátiletý muž z obavy o svůj život uchopil vázu a s tou se postavil na odpor, cizinec poté z bytu utekl. Policisté sedmnáctiletého muže následně po spáchání činu zadrželi,“ uzavřel mluvčí.

Mladíkovi teď hrozí až pět let odnětí svobody a zpovídat se bude ze zvlášť závažného zločinu loupeže, z těžkého ublížení na zdraví a porušování domovní svobody.