Mariánské Lázně mají nového starostu. Opět je to Pirát

Starostou Mariánských Lázní už není Vojtěch Franta, dnes se jím stal Petr Třešňák, dosavadní místostarosta. Franta na svůj post rezignoval po diskuzi se svými koaličními a stranickými kolegy a s místostarostou si vlastně „prohodili“ funkce. Sám je teď 2. místostarostou. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rošáda se na radnici odehrála dnes 26. května, a to v rámci mimořádného jednání zastupitelstva. Starostova rezignace nebyla sice jediným bodem zasedání, ale rozhodně šlo o nejzajímavější část.
„K tomuto kroku jsem se rozhodl dobrovolně po společné diskuzi,“ řekl při zasedání Vojtěch Franta. Podle jeho slov by to mohlo přispět k politické stabilizaci. I nadále bude v jeho kompetenci příprava územního a strategického plánu města.
Zastupitelé vzali jednohlasně na vědomí jeho rezignaci, stejně tak zvolili jednohlasně Petra Třešňáka novým starostou. Oba dva byli zvoleni za „Piráty“, Franta ale nekandidoval jako člen.
„Tento krok bude možná vzbuzovat spekulace a diskuze,“ připustil Třešňák. Posle něj jde ale o posun vpřed, který je zcela v souladu s „pirátskou“ politikou, která prosazuje takzvanou tekutou demokracii, která není vázaná do časově určených funkčních období.