Rekonstrukce ašského úřadu se chýlí ke konci

Koncem června by měla skončit celková rekonstrukce ašského městského úřadu v Kamenné ulici. Přišla na 30 milionů korun a úřad rekonstrukcí získal tři zasedací místnosti, z toho jedna je svou velikostí vhodná například i pro zasedání zastupitelstva.IMG_9920

„Celková oprava budovy úřadu v Kamenné ulici je jedna z nevětších investičních akcí loňského a letošního roku,“ říká tiskový mluvčí Městského úřadu Aš Milan Vrbata.

S opravou se začalo minulý rok v dubnu  a podle smlouvy by měla skončit 30. června. „Rekonstrukce přišla na cca 30 miliónů korun, z toho dotace z ROP Severozápad činí cca 18 miliónů korun,“ podotýká mluvčí.

A na čem všem se pracovalo?
Oprava se týkala celkové modernizace budovy, kde byla vyměněna okna, systém vytápění, dveře, bezbariérový přístup je zajištěn novým výtahem, zprovozněn je částečně také suterén budovy, kde se v rámci projektu vyřešilo pronikání zemní vlhkosti, budova má nový hlavní vchod z boku, ve směru od Poštovního náměstí. V suterénu bude mimo jiné umístěna pokladna a podatelna.

„Opravena byla konstrukce střechy, řešila se statika podlahy v půdních prostorách, kde vznikly další kancelářské a provozní prostory, pro pracovníky a veřejnost jsou k dispozici nová sociální zařízení, nová je veškerá kabeláž, nábytek, atd.,“ popisuje Milan Vrbata.

Všechna pracoviště by již měla být přestěhována 3. června a už zůstanou na svých místech.

„Do přízemí úřadu se z budovy na Hlavní ulici přestěhuje celý odbor sociálních věcí a zdravotnictví a do suterénu pokladna. Pracoviště budou v provozu od 4.6.2015,“ upřesňuje mluvčí.

Jednotlivá patra v budově jsou pro lepší orientaci barevně rozlišena a budou v souladu s barvami na orientační tabuli u vstupu do objektu. Zbývá ještě ale dokončit vyasfaltování plochy před novým vstupem, upravit samotný vstup a opravit asi osminu plochy fasády.

„Od 1. července se vracíme do původního režimu úředních dnů, kdy bude úřad pro veřejnost opět k dispozici pět dnů v týdnu, s tím, že čtvrtek bude administrativním dnem úřadu,“ dodává mluvčí s tím, že tento den budou pouze přijímány žádosti.