Na tržnici prodával oblečení, hračky i pervitin

Svérázně obchodoval padesátiletý cizinec na jedné z asijských tržnic nedaleko Chebu. Kromě oblečení a hraček prodával také drogy. Teď už sedí v policejní cele. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až pět let ve vězení.Drogy ve stánku tržnice

Akce specializované pracovní skupiny TOXI – služby kriminální policie spolu s německými kolegy, kteří také usilovně bojují s drogovou problematikou, byla provedena v pondělí 30. dubna. Čeští policisté tuto akci zaměřili na distribuci omamných a psychotropních látek na asijských tržnicích na Chebsku.

„V rámci této akce kriminalisté zadrželi dva cizince, kteří navštívili asijskou tržnici a než opustili Českou republiku, byli zkontrolováni policisty. Na výzvu kriminalistů oba cizinci dobrovolně vydali bílou krystalickou látku, ve které byla zjištěna psychotropní látka pervitin,“ vysvětlil policejní mluvčí Michal Žáček.

„Dalším šetřením se podařilo zjistit stánek na asijské tržnici, kde měl padesátiletý cizinec prodávat nejen oblečení a hračky, ale také psychotropní látku pervitin, pro kterou si „zákazníci“ opakovaně chodili. Na základě příkazu Okresního soudu v Chebu k prohlídce jiných prostor a pozemků byla provedena prohlídka celého stánku, při které kriminalisté nalezli bezmála 50 gramů bílé krystalické látky uschované v prodávaném oblečení,“ doplnil mluvčí.

Z tohoto důvodu kriminalisté zahájili trestní stíhání cizince ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.