Muž zaútočil na členy svojí rodiny. Ti skončili v nemocnici

Nešťastnou událost řešili policisté v Aši. Šestaosmdesátiletý muž po hádce zaútočil nožem na členy své rodiny. Manželka a dcera byly převezeny do nemocnice. Zeť musel být transportován vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice. V případě odsouzení hrozí muži za těžká ublížení trest od pěti až deseti let ve vězení.Aš vyšetřování

Krajští kriminalisté z Odboru obecné kriminality zahájili 1. února trestní stíhání šestaosmdesátiletého muže z Aše a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

Senior měl v podvečerních hodinách ve středu 31. ledna v bytě v Aši po předchozí slovní rozepři zaútočit na tři členy své rodiny s nožem v ruce. „Svoji ženu měl nejprve napadnout slovně a fyzicky, po chvíli na ni měl zaútočit s nožem v ruce, čímž jí způsobil vážná bodnořezná poranění v horní části těla,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová. „Jeho dcera a zeť chtěli ženě pomoci, a proto obviněný zaútočil s nožem i na ně,“ doplnila.

Žena utrpěla lehčí zranění na hrudníku, muž však utrpěl hluboké bodné zranění v horní části těla, které jej ohrožovalo na životě a vyžádalo si okamžité lékařské ošetření s leteckým transportem do Fakultní nemocnice v Plzni. Matka s dcerou byly převezeny do nemocnice k ošetření.

Tentýž den byl šestaosmdesátiletý muž vyslechnut a převezen do policejní cely. O den později si vyslechl od kriminalistů obvinění. Dnes podávali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby.