Skupina J-ELLITE otevře hradní sezónu

Slavnostní otevření hradní sezóny na Seebergu se uskuteční již tuto sobotu. Na návštěvníky čeká překvapení v podobě rockové kapely J-ELLITE z Lubů, která zahraje tradiční pecky z historie big beatu. V repertoáru mají skladby sedmdesátých let (Deep Purple, Led Zeppelin a další). Ale to není jediné překvapení, které na návštěvníky hradu čeká. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Pro ty, kteří v sobotu přijdou, je připravená také ukázka tesařských prací. V době od 10 až do 13.30 hodin si sami budou moci vyzkoušet práci tesaře a vyslechnout odborný výklad,“ prozradila dokumentátorka františkolázeňského muzea Petra Polívková.

„V minulém roce navštívilo hrad přes dvacet tisíc návštěvníků. Věříme, že i v letošní sezóně bude Seeberg hojně vyhledávanou turistickou destinací,“ dodala dokumentátorka.

Koncert lubské kapely J-ELLITEs názvem „Dědo, vem vnuka na bigbít“, začíná sobotu 19. března od 16.15 hodin. Vstupné na akci, ve kterém je pivo zdarma (jen do vyčerpání zásob), je 20 korun.

I když byl hrad přes zimu zavřený, nezahálelo se tam. Na části druhého nádvoří přibyla dlažba a v současnosti se opravuje hrázděná kolna.

Otevírací doby pro letošní rok se nemění, stejně tak ceny vstupného.

Jak to vypadalo na slavnostním otevření hradní sezóny v loňském roce, se podívejte zde:

m 5