Ujížděl policistům a pak se zavřel v autě

Pod vlivem drog a bez řidičáku se proháněl třiatřicetiletý muž v autě po Aši. Chebští kriminalisté již muže obvinili a hrozí mu v případě odsouzení až tři roky za mřížemi.Policiee-malá-naweb

Policisté se ujíždějícího muže snažili zastavit, ale on na výzvu k zastavení nereagoval. Místo zastavení ještě zrychlil. Nejprve ujížděl po obchvatu směrem na Cheb a pak se vrátil zpět do Aše. Nevadilo mu, že porušuje dopravní předpisy a ohrožuje ostatní řidiče.

„Na křižovatce ulic Dukelská a Janáčkova mu další policejní hlídka služebním vozidlem zablokovala průjezd, proto již musel zastavit,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Řidič s policisty nechtěl spolupracovat, uzamkl se ve vozidle a nereagoval na výzvy policistů. Ti proto museli přistoupit k použití donucovacích prostředků a vytáhnout šoféra z vozidla. Poté ho převezli na policejní služebnu.

„V policejních evidencích jsme zjistili, že muž řídil osobní motorové vozidlo, ačkoliv má okresním soudem uložen trest – zákaz řízení motorových vozidel. Navíc policisté zjistili, že je řidič pozitivní na přítomnost omamným a psychotropních látek,“ dodala mluvčí.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval. Na rozhodnutí soudce si obviněný počká v policejní cele.