Senioři oslaví svátek online koncertem Vladimíra Hrona

Oslavy Mezinárodního dne seniorů (1. 10.), které plánoval Karlovarský kraj hned na dvou místech regionu, se letos kvůli šíření nákazy koronavirem nemohly uskutečnit. Senioři a další zájemci se ale namísto toho mohou těšit na online koncert s oblíbeným bavičem, zpěvákem a imitátorem Vladimírem Hronem.

Zábavný program mohou lidé sledovat v pátek 16. října 2020 od 14.00 do 15.00 hodin prostřednictvím Youtube kanálu Městského domu kultury Sokolov: https://www.youtube.com/channel/UClTour-He_J53auALTNqNRg, na facebookových stránkách:

 www.facebook.com/kulturavsokolove/ a www.facebook.com/Karlovarsky.kraj/

„Nemohli jsme riskovat, že by se v době čím dál vyšších počtů lidí nakažených koronavirem setkali senioři na větší akci organizované krajem. Chceme jim to ale vynahradit a připomenout si společně s nimi Mezinárodní den seniorů právě formou online koncertu, jehož hlavní hvězdou bude moderátor a zpěvák Vladimír Hron. Na přípravě akce spolupracujeme s Městským domem kultury Sokolov. Je to naše úplně první zkušenost s online akcí pro seniory, ale většina z nich je i ve vyšším věku velmi aktivní a dokáží si poradit i s moderní technikou a s internetem. Budu doufat, že jim pomůže i rodina a případně přátelé, aby koncert zájemci mohli sledovat,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Informace o možnosti sledovat koncert dostaly seniorské organizace a kluby v celém regionu, zařízení sociálních služeb, držitelé karet Senior Pas i města a obce, podrobnosti budou k dispozici i na webových stránkách Karlovarského kraje a na sociálních sítích. „Budeme rádi, když nám senioři po koncertu sdělí své postřehy a nápady, abychom věděli, jestli se jim nápad líbil a má smysl do budoucna naplánovat další podobné akce,“ dodal hejtman.

Pokud budou mít senioři zájem, mohou během koncertu někomu poslat vzkaz s pozdravem nebo věnováním. V případě zájmu lze napsat na e-mail: katerina.rentkova@kr-karlovarsky.cz  nebo volat 354 222 633, a to do středy 14. 10. 2020.