Nehoda se naštěstí obešla bez zranění

Za nehodou, která se stala mezi Bochovem a Teplou, stojí pravděpodobně ranní námraza. Řidič nákladního auta dostal smyk a havaroval.

„Ve středu 18. března kolem páté hodiny ranní na silnici ve směru jízdy od obce Toužim směrem na obec Bochov došlo k dopravní nehodě,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová. „Devětačtyřicetiletý řidič s nákladním vozidlem zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace (částečně namrzlý povrch) a v levotočivé zatáčce dostal smyk. Následně havaroval v příkopu, kde se převrátil s vozidlem přes střechu. Při dopravní nehodě nedošlo naštěstí k žádnému zranění osob. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou orientační dechovou zkouškou,“ doplnila. Předběžná škoda je odhadnuta na částku kolem 450 tisíc korun.

Prevence:

Zimní počasí nás pomalu a jistě opouští. Denní teploty nám sice připomínají blížící se jaro, ale i přesto by měli být řidiči vozidel při svých cestách opatrní a více předvídat. V ranních a večerních hodinách se stále můžeme setkat s námrazou, proto by měli řidiči přizpůsobit svou jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Mezi nejrizikovější místa patří mosty a přemostění, komunikace v blízkosti řek, vodních ploch či v lesních úsecích.