Muži hrozí za krádež a loupež až desetileté vězení

Až na deset by mohl jít do vězení dvaatřicetiletý muž z Aše. Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže.

Ilustrační foto

„Obviněný muž měl bydlet v domě v Aši společně s několika dalšími osobami,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V první polovině dubna letošního roku měl v domě odcizit pětačtyřicetiletému muži mobilní telefon a teprve jednadvacetiletému mladíkovi, který zrovna spal v jiném pokoji, měl vzít z kapsy kalhot taktéž mobilní telefon,“ sdělil.

Asi mu to bylo málo, tak o několik dní později měl v ranních hodinách přistoupit k jednadvacetiletému mladíkovi a chtít po něm finanční prostředky, zároveň mu měl přitom vulgárně nadávat a vyhrožovat fyzickým napadením baseballovou pálkou. „Mladík ze strachu o svůj život a zdraví vyndal peněženku, dvaatřicetiletý muž mu z ní vzal finanční hotovost a poté z domu odešel,“ doplnil mluvčí s tím, že tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně tři tisíce korun.

Policisté ve spolupráci s kriminalisty se začali případem okamžitě zabývat. Následně dvaatřicetiletého muže vypátrali a zadrželi.