Pro strážníky byla v minulých dnech zvířátka v hlavní roli

Pro karlovarské strážníky byla v minulých dnech zvířátka v hlavní roli. Vyjeli k hadům do parku u Alžbětiných lázní, ale i k uvízlému dravci. Zasahovali také v obci Sedlec, kde si vyšel na procházku poník. V Doubí se silnici pro změnu prohánělo stádo koní. Informaci zveřejnili strážníci na svých stránkách.

Foto: MP KV

Odchytům zvířátek se strážníci věnují už nějaký ten pátek. A tak se nastřádaly další zajímavé případy ze zvířecí říše.

Strážníci zveřejnili, že včera (9.4.), když odbila třetí hodina odpoledne, se na městskou policii telefonicky obrátila žena. Ta poněkud vyděšeným hlasem strážníkům sdělila, že jsou na stromě v parku u Alžbětiných lázní dva žlutí hadi. Před příjezdem hlídky na místo však přišel ke stromu muž, který seděl opodál na lavičce, hady ze stromu sundal a odešel s nimi neznámo kam. Jestli se hadi stihli vyvenčit, to nikdo neví. Oznamovatelce děkují strážníci  za fotku.

Foto: MP KV

Tento případ nebyl ten den jediný. Po půl čtvrté odpoledne vyjeli strážníci ke kostelu sv. Máří Magdalény na pomoc malému dravci, který uvízl v kanále. Jelikož ale nebylo možné kovový poklop svépomocí zvednout, přišla na řadu technika přivolaných hasičů. Po uvolnění poklopu se podařilo mládě poštolky odchytit a následně nezraněné vypustit zpět do přírody. Jak se tam dostalo, je záhadou.

V neděli půl hodiny po půlnoci vyrazil na toulky po Sedleci i poník. K jeho smůle však projížděla místem hlídka, které se naštěstí v tuto noční dobu podařilo sehnat odpovědnou osobu. Ta si nočního výletníka odvedla a výběh řádně zabezpečila.

Foto: MP KV

Před několika týdny vyjeli strážníci také do Doubí, kde po silnici za SOS dětskou vesničkou pobíhalo stádo koní. Díky místní znalosti byla opět kontaktována odpovědná osoba, aby se o zvířata pro rytíře postarala. Než dorazila na místo, byli oři pod drobnohledem hlídky a čekaní si krátili okusováním a žvýkáním šťavnatého trávníku.