V Chebu kontrolovali policisté bary a kluby. Mladistvá dívka nadýchala 2,13 promile

Při policejní kontrole chebských barů a klubů, policisté zjistili tři mladistvé osoby, které měly pozitivní orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Dívka policistům „nadýchala“ 2,13 promile, dva chlapci 0,79 promile a 0,80 promile. Během této čtyřhodinové akce byla zkontrolována trojice barů či klubů v Chebu. Zkontrolováno bylo několik desítek osob české národnosti i cizinců.

Ilustrační foto

„Ze soboty 23. na neděli 24. března letošního roku se v Chebu uskutečnila policejní akce zaměřená na kontrolu místních barů a hudebních klubů,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že policisté v součinnosti se strážníky Městské policie Cheb, kolegů z Celní správy České republiky, Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje a zástupců Živnostenského úřadu Městského úřadu Cheb, Krajské hygienické stanice a orgánu sociálně právní ochrany děti se zaměřili především na drogy, podávání alkoholu mladistvým, protipožární opatření či kontrolu dokladů.

„Policisté během těchto kontrol zjistili tři mladistvé osoby, které měly pozitivní orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Dívka policistům „nadýchala“ 2,13 promile, dva chlapci 0,79 promile a 0,80 promile. Ve všech třech případech byla věc zaevidována jako přestupkové jednání na obvodním oddělení Cheb – město,“ sdělil mluvčí.

Ve dvou ze tří barů zjistil Živnostenský úřad Městského úřadu Cheb přestupek proti živnostenskému zákonu, který si řeší ve své kompetenci.

„V jednom z klubů zajistila Celní správa České republiky veškeré lihoviny, neboť provozovatel nebyl schopen na místě prokázat jejich zdanění doložením potřebných dokladů. Věc zůstala v kompetenci Celní správy České republiky,“ doplnil Jakub Kopřiva.

Živnostenský úřad ve všech třech podnicích zahájil živnostenskou kontrolu.

V podobných kontrolách budou policisté pokračovat, a to nejen na území Chebu.