Na silnicích proběhla dopravně bezpečnostní akce. 60 řidičů překročilo rychlost

V sobotu 23. března letošního roku proběhlo na silnicích v Karlovarském kraji tzv. dopravně bezpečnostní opatření, které bylo opět zaměřeno na jednu z nejčastějších příčin tragických dopravních nehod, tedy překročení povolené rychlosti. Během této několikahodinové akce policejní hlídky odhalily překročení povolené rychlosti v 60 případech. Z tohoto počtu bylo 43 případů vyřešeno na místě uložením pokuty. V sedmi případech policisté věc oznámili místně příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Foto: Policie ČR z minulé dopravně bezpečnostní akce

„Kromě toho se policisté zaměřili i na kontrolu zákazu jízdy pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek a dodržování dalších povinností v silničním provozu, včetně pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a vzhledem k migrační krizi i na důkladnou kontrolu zavazadlových a nákladních prostor vozidel a prověrku přepravovaných osob,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

„V podobných akcích budeme pokračovat i nadále, a proto řidiči, dejte nohu z plynu. Nemusí to totiž skončit jen pokutou nebo ztrátou řidičského průkazu, ale i ztrátou toho nejcennějšího co máme, našeho života,“ doplnil mluvčí.