Zasaď se za Frantovky! Tentokrát dobrovolníci stromy sázeli u Jadranu

Zasaď se za Frantovky! Tentokrát dobrovolníci stromy sázeli u Jadranu. Akce se uskutečnila v sobotu 23. března od 14 hodin. Sraz zájemců byl na parkovišti rekreačního areálu Jadran.

I přes nepřízeň počasí se nedaleko Jadranu sešlo desítek dobrovolníků na druhém ročníku akce s názvem Zasaď se za Frantovky! První ročník se uskutečnil v říjnu loňského roku ve františkolázeňském Wiedermannově lesoparku. Vysázeno bylo 450 kusů sazenic javoru klenu a 630 kusů sazenic dubu zimního, které byly vypěstovány z místních semen v Lesoškolkách Lužná.

Tentokrát dobrovolníci vysazovali smrky a olše. „Prostor nedaleko Jadranu se osadil kvůli tomu, že stromy na téhle ploše napadl kůrovec, takže se musí místo znovu zalesnit. Smrk se vysazoval v pevnějším terénu, naopak olše byla vysázena v prostoru, kde se spíše drží vlhkost. Při dnešní akci, kterou nepřerušil ani občasný déšť,  se podařilo vysadit 1500 stromků,“ uvedl správce lesů Františkovy Lázně Miloš Fiala, který na závěr prozradil, že už je plánu další akce, ale co se bude vysazovat, to ještě nebude prozrazovat.

„Dneškem vysazování nekončí, další akce je v plánu, ale přesný termín zatím nemáme. Co je podstatné je to, že na první akci která se uskutečnila v loňském roce na podzim, bylo vysazeno 1200 stromků, dnes se jich podařilo vysadit o tři sta kusů více,“ uvedl františkolázeňský místostarosta Otakar Skala.