Městská policie informuje: Víte, co dělat, když najdete stříkačku?

Městská policie Cheb se již tradičně zúčastní akce městských policií s názvem Jehla. V letošním roce je naplánována na 28. dubna. Strážníci budou kontrolovat dětská hřiště a pískoviště, kde budou vyhledávat nebezpečné předměty, které mohou děti ohrozit.

Foto: MP Cheb

Podobné kontroly však strážníci provádějí celoročně. Vedle dětských hřišť se zaměřují například také na sportovní hřiště, parky nebo autobusové zastávky. I na těchto místech se nebezpečné předměty, zejména injekční stříkačky, často vyskytují. Že jsou tyto kontrolní akce potřebné, potvrzují čísla. Od začátku letošního roku sebrali strážníci z ulic našeho města při kontrolách i na základě vašich oznámení již 64 použitých injekčních stříkaček.

Foto: MP Cheb

Pojďme si ještě připomenout, co dělat, když na injekční stříkačku narazíte. Pokud byste ji jen tak přešli, vystavíte nebezpečí především děti nebo domácí mazlíčky. Sami ji ale také nesbírejte, mohli byste se poranit. Navíc byste museli řešit otázku, co s ní? Pokud ji hodíte do odpadkového koše nebo kontejneru, může se nakazit například osoba, která odpadky vyváží. Pokud tedy injekční stříkačku najdete, volejte bezplatnou linku městské policie 156. Tam svůj nález oznamte a počkejte na hlídku. V případě, že spěcháte, přidejte přesný popis místa, aby strážníci stříkačku našli, a odstranili tak hrozící nebezpečí. Strážníci použitou stříkačku uloží do bezpečnostního boxu a následně ji předají k likvidaci jako nebezpečný odpad.  

Městská policie Cheb děkuje všem občanům a návštěvníkům našeho města, kteří se chovají slušně a ohleduplně.

Bc. Pavel Janošťák, MBA, ředitel Městské policie Cheb