Kriminalisté zadrželi dva muže, kteří vyráběli a prodávali pervitin

Kriminalisté v Karlovarském kraji i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou, zadrželi dva muže ve věku čtyřiadvacet a sedmačtyřicet let, kteří vyráběli a prodávali pervitin. Po provedených úkonech byli oba muži propuštěni ze zadržení, jejich vyšetřování probíhá na svobodě.

Foto  videa Policie ČR

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy čtyřiadvacetiletý muž ze Sokolovska si měl ve druhé polovině minulého roku obstarat pervitin v množství několika set gramů, a to za účelem dalšího prodeje. Společně se sedmačtyřicetiletým mužem ze Sokolovska měl následně pervitin prodat v Chebu jiné osobě. Dvojice těchto mužů se měla po předchozí domluvě podílet i na výrobě pervitinu, a to v bytové jednotce sedmačtyřicetiletého muže, který byt na Sokolovsku k výrobě této látky poskytoval.

„Ani jeden z těchto mužů neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami, přesto si několik měsíců látku zvanou pervitin obstarávali pro další distribuci a výrazně se také společně podíleli na výrobě pervitinu,“ sdělil mluvčí.

Při realizaci tohoto případu, kterého se kromě kriminalistů zúčastnili i policisté z obvodních oddělení či policejní psovod se služebním psem, došlo v úterý 12. března letošního roku v brzkých ranních hodinách k zadržení těchto dvou mužů přímo v bytových jednotkách na Sokolovsku, ve kterých muži přebývali. Při domovních prohlídkách bytových jednotek byla kriminalisty zajištěna elektronika, finanční hotovost, digitální váha či různé chemikálie.

Následně kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání dvou osob ve věku čtyřiadvaceti a sedmačtyřiceti let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl mluvčí s tím, že v případě prokázání viny hrozí čtyřiadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let. Sedmačtyřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let.