Při elektrickém výboji z trakčního vedení byl zraněn člověk. Utrpěl popáleniny druhého stupně

Drážní hasiči z Chebu vyjížděli ve středu 13. března k vážně popálenému člověku, kterého na železničním vagoně  zasáhl elektrický proud z trakčního vedení. Jednotka provedla předlékařskou první pomoc a po příjezdu ZZS Cheb byla osoba předána do jejich péče. Následně ve spolupráci HZS Karlovarského kraje CHS Cheb byl proveden transport osoby do sanitního vozu. Informaci uvedli chebští drážní hasiči na svých stránkách.

Foto: Drážní hasiči Cheb

Chebští drážní hasiči na svých stránkách uvedli, že ve 14.39 hodin vyjela směna A s CAS 20 Scania do žst. Cheb ke koleji číslo 610, kde byla hlášená osoba na železničním vagónu. Před příjezdem jednotky došlo k propojení osoby s trakčním vedením a vznikl elektrický výboj, který osobě způsobil popáleniny druhého – třetího stupně.

Dále jednotka provedla zkratování trakčního vedení a spolupracovala při šetření události s PČR a vyšetřovatelem Správy železnic.

Jednotka u této události zasahovala společně s HZS KvK CHS Cheb, ZZS Karlovarského kraje, PČR Karlovarského kraje a vyšetřovatelem Správy železnic.

Foto: Drážní hasiči Cheb