Strážníci pomáhali zraněné seniorce. Zasahovali i u opilce, který nebyl schopen chůze

O uplynulém víkendu pomáhali  mariánskolázeňští strážníci zraněné seniorce, kterou si poté převzali do péče záchranáři . Zasahovali i u opilého muže, který byl schopen chůze. Toho převezli na protialkoholní záchytnou stanici v Sokolově. Informaci zveřejnili strážníci na svých stránkách.

Foto: MP M. L.

V pátek 8. března po jedenácté hodině dopolední přijalo operační středisko Městské policie Mariánské Lázně (MPML) telefonickou žádost ohledně spolupráce od Zdravotnické záchranné služby (RZS).

Jednalo se o přijaté oznámení o kolabující ženě v Hroznatově ulici, kde na tuto událost již vyjelo vozidlo RZS z Chebu. Strážníci na místě nalezli paní X (73let) z Prahy již sedící na lavičce, která s hlídkou bez problémů komunikovala a uvedla, že upadla. Na tváři měla drobné odřeniny.

Po chvíli na místo přijelo vozidlo RZS a paní X si převzali do zdravotní péče.

Tato událost opět ukazuje důležitost spolupráce mezi místními bezpečnostními složkami a zdravotnickými institucemi při poskytování rychlé a účinné pomoci občanům v nouzi.

V neděli  10. března krátce po šesté hodině ranní se na MPML telefonicky obrátil zaměstnanec čerpací stanice OMV s oznámením, že venku u čerpací stanice leží opilý muž.

Strážníci na místě zjistili, že se jedná o pana Y (33 let) z Mariánských Lázní, který není schopen chůze. U pana Y byla orientační dechovou zkouškou naměřena hodnota 2.52 ‰. S ohledem na tyto skutečnosti byl pan Y převezen na Protialkoholní záchytnou stanici v Sokolově.