Kraj spustí příjem žádostí o dotace pro oblast sociálních služeb

Začátkem dubna spustí Karlovarský kraj příjem žádostí o dotace v programech, které jsou zaměřeny na sociální oblast a oblast dopravy. Konkrétně půjde o dotační tituly na investiční podporu terénních a ambulantních sociálních služeb, dobrovolnictví, obnovu stávajících dopravních hřišť či pořízení Senior Expresu.

Ilustrační foto Pixabay

„V programu na investiční podporu terénních a ambulantních sociálních služeb došlo oproti minulému roku k navýšení alokace o 1 milion korun, a to na 3 miliony korun. Z prostředků od Karlovarského kraje je možné hradit nejenom materiální vybavení, ale také nákup automobilu. U programu na podporu dobrovolnictví, kde podporujeme aktivity zaměřené na seniory, osoby se zdravotním postižením, rodiny s dětmi a podobně, zůstává alokace stejná jako v minulém roce, tedy 200 tisíc korun. Celkem 2 miliony korun pak máme připraveny pro obce v programu na pořízení Senior Expresu. Zde bych rád připomněl, že toto vozidlo nemusí být striktně využíváno pouze pro potřeby seniorů, ale může sloužit široké komunitě občanů. O 300 tisíc korun jsme pak navýšili prostředky v posledně zmiňovaném dotačním programu, z něhož lze čerpat peníze na obnovu stávajících dopravních hřišť. Díky praktické dopravní výchově se děti učí pohybovat v silničním provozu, což je vzhledem k jeho sílící hustotě více než potřeba,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek, jenž má v gesci oblast správy majetku a investic.

Veškeré potřebné informace k jednotlivým dotačním titulům najdou zájemci na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“. Nechybí zde ani návod, jak postupovat při podání elektronické žádosti, či odpovědi na nejčastěji pokládané dotazy.

Přehled vyhlášených dotačních programů s termínem příjmu žádostí:

  • Program na investiční podporu terénních a ambulantních sociálních služeb (2. 4. – 8. 4. 2024)
  • Program na podporu dobrovolnictví (2. 4. – 8. 4. 2024)
  • Program na podporu obnovy stávajících dopravních hřišť (8. 4. – 15. 4. 2024)
  • Program Senior Expres (9. 4. – 15. 4. 2024)