Zasaď se za Frantovky! Tentokrát se stromy budou sázet u Jadranu

Zasaď se za Frantovky! Tentokrát se stromy budou stromy sázet v okolí Jadranu. Akce se uskuteční v sobotu 23. března od 14 hodin. Sraz zájemců bude na parkovišti rekreačního areálu Jadran. Organizátorem akce je město Františkovy Lázně, které zve nejen skalní milovníky přírody, ale také ty, kteří se nebojí ušpinit si ruce a mít dobrý pocit z toho, že se město opět více zalesní.

Foto z prvního ročníků akce

První ročník Zasaď se za Frantovky se uskutečnil v říjnu loňského roku ve františkolázeňském Wiedermannově lesoparku. Vysázeno bylo 450 kusů sazenic javoru klenu a 630 kusů sazenic dubu zimního, které byly vypěstovány z místních semen v Lesoškolkách Lužná.

Foto z prvního ročníků akce

Tentokrát budou zájemci sázet stromy nedaleko rekreačního areálu Jadran. Vysázeno by mělo být 1500 stromků v oblasti, která byla napadena kůrovcem.

Foto z prvního ročníků akce

„Zasadit stromek si může přijít kdokoliv. Výsadba stromů je vhodná pro všechny od těch nejmenších po ty nejstarší,“ uvedla starostka Františkových Lázní Mgr. Lenka Průšová. „Potřebné nástroje budou na místě k dispozici, akce bude koordinována správcem městských lesů Milošem Fialou. Přineste si rukavice, vhodnou obuv, dobrou náladu. Na závěr bude přichystáno pro účastníky opékání buřtů,“ doplnila.