V úterý ve 02:00 hodin začíná 24 hodinová stávka na německé železnici

V úterý 12. března ve 02:00 hodin začíná 24 hodinová stávka na německé železnici. V důsledku stávky na německé železnici budeme opět muset přistoupit k úpravě trasy dálkových vlaků EC Berliner, které v úterý pojedou pouze v úseku Praha – Drážďany a nepokračují do svých cílových destinací, jako je Berlín, Hamburk, Kiel nebo Flensburg.

Ilustrační foto

U vlaků Bavorský expres mezi Prahou a Mnichovem, bude nadále zajištěno železniční spojení v úseku Praha – Plzeň – Domažlice, ve stanici Plzeň hlavní nádraží bude nutný přestup do jiné soupravy. V navazujícím úseku Domažlice – Furth im Wald – Regensburg  zajistí České dráhy a dopravce die Länderbahn přepravu cestujících náhradní autobusovou dopravou (ve stanici Furth im Wald cestující žádáme o přestup mezi autobusy). V úseku Regensburg – Mnichov již budou v provozu opět vlaky.

V období stávky opět nepojedou spěšné spoje mezi Chebem a bavorským Marktredwitz.

Dálkové vlaky Hungaria jedou po dobu stávky také pouze do Drážďan, ve stanici Praha hl.n. je pak nutný přestup do jiné soupravy.

Noční vlaky budou stávkou postiženy už v průběhu noci z 11. na 12. března. Spoj nightjet (Graz – Berlin) je v době stávky zrušen a vlak Canopus (Praha – Zürich) jede pouze na českém území, tedy v úseku Praha – Děčín. Nepojedou také přímé vozy Budapest – Břeclav – Berlin ve vlacích EN 476 (Budapest – Břeclav) + NJ 456 Břeclav – Berlin. Noční vlaky se na koleje vrátí bez omezení znovu v noci z 13. na 14. března.

Cestující, kteří kvůli stávce své jízdenky nevyužijí, je mohou buď vrátit a jízdné dostanou zpět v plné výši, nebo mohou jízdní doklad použít až do 19. března.