Máte rádi zvířata? Adoptuje některá ze záchranné stanice na Soosu

Chcete podat pomocnou ruku trvale handicapovaným zvířatům v expozicích Záchranné stanice na Soosu. Adoptovat můžete téměř jakékoliv zvíře z  našeho zařízení. Smlouva se sjednává na rok, podle potřeb jednotlivých zvířat.

Foto: Archiv Záchranné stanice na Soosu

„Adopční poplatek je pro každé zvíře individuální a pokrývá roční náklady na jeho krmení,“ uvedla vedoucí Markéta Hrušková. Pokud má jedno zvíře víc rodičů, je poplatek použit i na veterinární péči a další potřeby, jako jsou podestýlky, krmivo, ale také třeba opravy voliér, hnízdišť a kotců,“ dodala.

Vedoucí Markéta Hrušková

Jedním z nových obyvatel je liška Maruška, ta byla sražená autem a na začátku týdne ji do stanice přivezli strážníci  Městské policie Aš. „Zlomeného nemá nic, ale má poškozenou nervovou soustavu. Špatně vidí a slyší na půlku hlavy, má třes končetin a sama se zatím nenají, takže k nám přišla extrémně hubená. Ale pomalu ji dáváme do pořádku,“ informovala vedoucí.

K nápadu na adopci nás přivedli sami návštěvníci stanice na prvním ročníku předvánočního setkání milovníků zvířat v Záchranné stanici, která je součástí Národní sítě stanic pro handicapované živočichy. „Akci jsme pořádali poprvé minulý rok a setkala se s velkým úspěchem. Osudy zachráněných zvířat nejsou lidem lhostejné. Přiváželi potřebné věci jako například zvířecí konzervy, stelivo, podložky, ale také pamlsky,“ doplnila vedoucí střediska s tím, že i během roku uvítají materiální pomoc.

„Před nedávnem nám připravili milé překvapení žáci ze 4.A ze základní školy Kynšperk nad Ohří, kteří přivezli potřené věci pro naše svěřence. Krásné na celé věci bylo i to, že na vše si vydělali sami, což velmi oceňujeme. Je to naprosto úžasné gesto, které pomáhá a jsme rádi, že ani dětem nejsou zvířata lhostejná. Celá třída má u nás zajištěnou  prohlídku stanice a rezervace s výkladem, už se moc těšíme na společně prožitý čas,“ upřesnila Markéta Hrušková.

Pokud vás adopce zaujala, výši poplatku pro vybrané zvíře a další informace se dozvíte na staničním telefonu 731 824 390.

Do adopce se již zapojili:

Mgr. Lenka Průšová – starostka Františkových Lázní: labuť Lili

Ivo Mlátilík – 1. místostarosta Františkových Lázní: čáp Chebáček

Otakar Skala – 2. místostarosta Františkových Lázní: laňka Jelena

Jessica a Hikari: moták pochop Marta

7.A ZŠ Horní Slavkov: čáp Chebáček