Také v letošním roce to bude u hotelu Krakonoš žít

U mariánskolázeňského hotelu Krakonoš to bude žít také v letošním roce. Návštěvníci se mohou těšit například na besedy, hemžení čarodějnic, slavnosti slunovratu nebo třeba na loučení s létem.

„Rád bych pozval všechny, kteří mají rádi humor, na první z chystaných akcí, kterou bude beseda s oblíbeným hercem, bavičem a nezapomenutelným vodníkem Josefem Dvořákem,“ pozval zájemce ředitel hotelu Krakonoš Jiří Richter.  „Protože už teď je o akci velký zájem, domluvili jsme, že Josef Dvořák uspořádá dvě besedy, a to ve čtvrtek 14. a v sobotu 16. března, vždy od 19.30 hodin v hotelovém sále,“ uvedl. Předprodej vstupenek na recepci hotelu Krakonoš začíná od 1.března 2024.

Duben se na vrchu Krakonoš ponese v duchu tradic, k hotelu se slétnou čarodějnice. „Přichystán bude program pro malé a velké, chybět nebude opékání buřtů, vyhodnocování masek a pálení čarodějnic. K poslechu i tanci bude hrát kapela,“ sdělil Jiří Richter. Akce se bude konat v sobotu 27. dubna od 16 hodin.

 V sobotu 4.května za posluchači přijede besedovat český básník, redaktor, kulturní publicista, scenárista, moderátor a překladatel Ivo Šmoldas.

Červen bude u hotelu Krakonoš ve znamení Slunovratu. „Na slavnosti bude v sobotu 22. června znít irská i skotská hudba, ale také bretaňské písničky. Akce se uskuteční v sobotu 24. června od 14 hodin. Pro návštěvníky bude přichystáno také tradiční opékání špekáčků na ohni, ale i hotelové občerstvení,“ upřesnil Jiří Richter.

V sobotu 14. září se na vrchu Krakonoš budou loučit s létem. Na country festival přijedou zahrát Starší páni Tachov, Medáci, Bikers Band a mariánskolázeňská skupina Jiřího Chvala.

V sobotu 28.září v 19.30 hodin se v hotelovém sále uskuteční beseda s oblíbenými herci Sabinou Laurinovou a Pavlem Zedníčkem.

Milovníci dálek by neměli zmeškat besedu se známým cestovatelem Jiřím Kolbabou, který se s přítomnými podělí o své zážitky z cest.

Ve středu 11. prosince od 18 hodin se u hotelu Krakonoš budou zpívat koledy. Zazní například: Nesem vám noviny, Půjdem spolu do Betléma, Narodil se Kristus Pán, Veselé vánoční hody, Pásli ovce valaši a Vánoce a Vánoce přicházejí.

Program Hotel Krakonoš Mariánské Lázně

  • Čtvrtek  14. března v 19.30 hodin – Beseda s hercem Josefem Dvořákem
  • Sobota 16. března v 19.30 hodin – Beseda s hercem Josefem Dvořákem
  • Sobota 27. dubna od 16 hodin – Čarodějnice + country skupina
  • Sobota 4. května v 19,30 hodin – Beseda s Ivo Šmoldasem
  • Sobota 22.června od 14 hodin  Slavnosti SLUNOVRATU – irské písně
  • Sobota 14.září od  13 hodin – Rozloučení s létem – Country festival
  • Sobota 28.září v 19,30 hodin – Beseda s paní Sabinou Laurinovou a panem Pavlem Zedníčkem
  • Pátek 15.listopadu od 19.30 hodin – Beseda s cestovatelem Jiřím Kolbabou
  • Středa 11. prosince od 18 hodin Česko zpívá koledy