Masopustní veselí ovládlo Františkovy Lázně

Jako každý rok, tak i letos si nejen místní nenechali ujít masopustní průvod Františkovými Lázněmi. Akci tradičně pořádá ZUŠ Járy Cimrmana. Trasa účastníky vedla od školy k radnici, kde si průvod vyžádal svolení k průchodu městem, poté kolem Divadla Boženy Němcové, LD Belvedere a po Národní třídě směrem k fontáně u Sadové kavárny, kde průvod skončil. Na jednotlivých stanovištích připomněli žáci se svými učiteli, tradice, které se váží k masopustu.

Sraz účastníků byl před Základní uměleckou školou Járy Cimrmana, odkud vyšel průvod na cestu do středu města k radnici, kde si vyžádali, jak velí tradice, povolení k průchodu městem. Aby průvod povolení dostal, připravili si žáci z divadelního oboru pod novým vedením učitelky Pavly Janiššové, herečky Západočeského divadla v Chebu, na třech stanovištích scénky, které se váží právě k masopustu.  „Za vedení města vám uděluji právo průchodu naším krásným městem, ale mám jednu podmínku, šiřte kolem sebe radost, veselí a dobrou náladu,“ udělila starostka Františkových Lázní Mgr. Lenka Průšová povolení k průchodu průvodu městem.

„Masopustní průvod byl určen převážně pro žáky lidušky, ale organizátoři vždy rádi vítají i ostatní občany i návštěvníky města. Paní ředitelka Miroslava Pešková nakoupila koblihy, které nesly děti v košíku a cestou je rozdávaly. Průvod doprovodila jako tradičně lidová hudba složená z učitelů hudebního oboru.,“ uvedl Zástupce ředitele ZUŠ Bohumil Polívka.