Zemřel Jacek Přibáň

Ve věku nedožitých pětasedmdesát let odešel místopředseda Českého atletického svazu Jaroslav Jacek Přibáň. Po ukončení atletické kariéry začal věnovat trenérské činnosti. Řada jeho odchovanců se prosadila i na úrovni československé a později české reprezentace.

Za svou trenérskou činnost byl opakovaně vyhodnocen jako nejlepší trenér kraje – nejdříve v Plzeňském a později v Karlovarském kraji. Opakovaně byl oceněn také městem Cheb. Přes 40 let byl předsedou atletického oddílu SKP Union Cheb, byl také předsedou Krajského atletického svazu Karlovarského kraje a místopředsedou Českého atletického svazu. Sportovní veřejnost ho zná rovněž jako moderátora atletických Mistrovství ČR a nejvýznamnějších tuzemských atletických mítinků jako Zlatá tretra či Memoriál Josefa Odložila.

Fotogalerie z Mistrovství České republiky na chebské Zlaté dráze

Městu významně pomohl při revitalizaci levého břehu Ohře jak v záležitostech majetku, tak i – a to především – odborně při projektové přípravě a realizaci sportovního areálu. Byl také hlavním organizátorem Velké ceny města Chebu v atletice. Do Chebu přivedl takové hvězdy atletiky, jakými jsou Zuzana Hejnová či mistr světa v běhu na 100 metrů Kim Collins.

Zdroj: Město Cheb