Pěticentimetrový pavouk vyděsil zaměstnance supermarketu

Jak informoval deník Frankenpost ve svém internetovém vydání, v sobotu ráno si jeden ze zaměstnanců supermarketu v Bindlachu v okrese Bayreuth všiml pavouka v oddělení ovoce u banánů. V krabici s ovocem si živočich postavil hnízdo, které objevili zaměstnanci při úklidu polic. Zpočátku nebylo jasné, do jaké míry je pavouk pro člověka nebezpečný.

Foto: Frankenpost

V sobotu 20. ledna krátce před sedmou hodinou ranní, ještě před otevřením obchodu objevil zaměstnanec supermarketu v Bindlachu na Leuschnitzstraße u banánů pavouka. To vedlo k přivolání policie a hasičů.

Zpočátku nebylo jasné, do jaké míry je pavouk pro člověka nebezpečný. První předpoklad zasahujících  jednotek byl, že by to mohl být nebezpečný Palovčík brazilský (Phoneutria fera), nazývaný jako banánový pavouk. „V závislosti na poddruhu mohou být tito pavouci také potenciálně jedovatí,“ uvádí se v prohlášení úředníků ze sobotního poledne.

O dopolední operaci informovali na Facebooku také bindlaští hasiči. Pavouk byl údajně velký asi pět centimetrů. Hasiči pavouka odchytili a uložili do přepravního kontejneru, poté převezli na policejní stanici. Jak později odborníci zjistili, pavouk – Maloočka lovecká patří do poměrně neškodné čeledi obřích krabovitých pavouků . Do této čeledi patří i několik poddruhů.

Nakonec si osminohého tvora vzal do péče odborník.

M. Becher