Během silvestrovské noci vyjížděli hasiči k sedmnácti událostem

Po velmi náročných vánočních svátcích mají za sebou hasiči v kraji klidnou silvestrovskou noc. Od půlnoci do dopoledních hodin zasahovali u sedmnácti událostí, z toho bylo šestnáct požárů.

HZS Karlovarského kraje

Hasiči Karlovarského kraje na svých stránkách uvedli, že večer před Novým rokem zasahovali hasiči u jednoho požáru tújí v Karlových Varech, hořet začalo od odpálené zábavní pyrotechniky. Během první hodiny v novém roce 2024 vyjížděli hasiči k devíti událostem, jednalo se pouze o požáry. Ve Svatavě hořel autovrak, v ostatních případech se jednalo o zbytky zábavní pyrotechniky či odpad v popelnicích.

HZS Karlovarského kraje

Hasiči Karlovarského kraje na svých stránkách uvedli, že v jednom případě se jednalo o požár vraku auta, zbytek byly požáry odpadu. A to buď na volném prostranství, což byly zpravidla hořící zbytky zábavní pyrotechniky ponechané bez dozoru, nebo požáry odpadu v kontejnerech.

V Hazlově takto zcela shořely tři kontejnery, požár se rozšířil i na plot rodinného domu. Celkem se na likvidace všech těchto požárů podílelo v průběhu noci sedm jednotek hasičů. Nikdo se nezranil. V porovnání se silvestrovskou nocí před rokem se jednalo o podobný klidný průběh, během oslav příchodu nového roku v loňském roce vyjížděli hasiči v kraji k deseti požárům.