Turisté se vydají na tradiční výšlap. Cíl bude na Zelené hoře

Město Cheb a Klub českých turistů zvou na Novoroční výstup na Zelenou horu. U Bismarckovy rozhledny se zájemci sejdou 1. ledna mezi 12. a 15. hodinou a pro zahřátí se bude zdarma vydávat teplá polévka.

A když s sebou vezmete děti, manželky, manžely, milenky, milence, kamarádky, kamarády, pejsky (nebo alespoň některé z nich – ona taková manželka s milenkou pohromadě obvykle nedělají dobrotu), máte první dobrý skutek v kapse. Jen auta nechte pro tento den doma. Pod vrškem Zelené hory se sejdeme mezi 12. a 15. hodinou a pro zahřátí se snad i tentokrát bude zdarma vydávat teplá polévka. Ani občerstvení ale není nevyčerpatelné, takže kdo včas přijde, na toho se možná i dostane. A můžete si do baťůžku přibalit i buřty na opečení, o oheň se i tentokrát postarají hasiči z Hájů. Kromě toho snad bude otevřená i Bismarckova rozhledna – a pohled na zimní Chebsko si přece nemůžete nechat ujít!

Protože tohle vše bude bezplatně, ušetřených třicet korunek – ale klidně i víc – můžete odložit do kasičky sbírky pořádané v rámci akce Klubu českých turistů Novoroční čtyřlístek. Výtěžek dosavadních sbírek byl a rovněž v letošním roce bude použit na úpravy a vyznačení turistických tras pro naše hendikepované spoluobčany – vozíčkáře. To bude ten druhý dobrý skutek. A kdo tomu nevěří,může se zajet podívat do Františkových Lázní, kde za tyhle peníze jedna taková trasa vznikla a slouží.

Trasy na místo setkání jsou libovolné a cestu na Zelenou horu jistě všichni znáte. Kdyby přece jenom ne, nejsnazší je to z chebského náměstí po zelené turistické značce.

Informace: Turistické infocentrum – infocentrum@cheb.cz telefon: 354 440 303, Vit Lodr (KČT) – vitlodr@seznam.cz mobil: 736 754 156

KČT