Student zveřejnil fotku zbraně a text. Teď mu hrozí až jeden rok ve vězení

Až na rok by mohl jít do vězení devatenáctiletý mladík, který zveřejnil na sociální síti fotku zbraně s „výhrůžkou“. Policisté mladého muže během několika hodin vypátrali. Po provedených úkonech sokolovští kriminalisté devatenáctiletému mladíkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

Ilustrační foto

„Ve čtvrtek 21. prosince letošního roku kolem 22. hodiny umístil teprve devatenáctiletý mladík na účet na jedné ze sociálních sítí, který mu patřil a který v názvu obsahoval zkratku střední školy z regionu, fotografii airsoftové zbraně,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Fotografii navíc doplnil anglickou frází, kterou lze volně přeložit jako „je řada na mně“. Fotografii zveřejnil pouze několik hodin poté, co došlo k tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a vzniklo tak důvodné podezření, že by mohl použít střelnou zbraň v prostorách školy, kterou navštěvuje jako student čtvrtého ročníku,“ doplnil.

Policisté ve spolupráci s kriminalisty se začali případem okamžitě usilovně zabývat. „Byla učiněna preventivní bezpečnostní opatření v rámci prostoru střední školy, ale také blízkého okolí. Po několika hodinách kriminalisté mladíka, který mezitím fotografii ze sociální sítě smazal a na stejný účet doplnil omluvu, že se jednalo o „hloupou srandu“, zadrželi,“ upřesnil mluvčí.