Pomozte při pátrání: Jednatřicetiletý muž pobíhal po Sokolově s nožem v ruce

Sokolovští policisté pátrají po svědcích incidentu, kdy po Sokolově pobíhal jednatřicetiletý muž s nožem v ruce a vyhrožoval dosud neznámému muži. Jednatřicetiletý muž se po zadržení podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,76 promile.

Ilustrační foto

V neděli 17. prosince letošního roku v čase od 11:35 hodin do 11:45 hodin měl jednatřicetiletý muž v Sokolově, konkrétně v ulici Švabinského, držet v ruce kuchyňský nůž,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl přeběhnout přes silnici směrem k budově základní školy a na muže dosud neznámé totožnosti začít s nožem v ruce opakovaně křičet, že ho fyzicky napadne. Muž měl na to zareagovat tak, že rychlou chůzí z místa odešel. Jednatřicetiletý muž měl na místě i nadále zmateně pobíhat a přitom pořvávat a vyhrožovat,“ uvedl. Po chvíli odešel k místnímu obchodnímu domu, kde byl zadržen policisty.

Sokolovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

„V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost, zda někdo uvedené jednání jednatřicetiletého muže viděl, aby předal policistům informace prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158. Zároveň vyzýváme muže dosud neznámé totožnosti, kterému jednatřicetiletý muž s nožem v ruce vyhrožoval, aby taktéž kontaktoval policisty na výše uvedeném telefonním čísle či na kterémkoliv obvodním oddělení,“ sdělil mluvčí.

Jakékoliv další informace k této události, které pomohou při vyšetřování, je taktéž možné sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení.