Muž z Chebska sedí ve vazbě za loupež: Údajně potřeboval peníze na injekční stříkačky

Až na deset let by mohl prožít za mřížemi třiadvacetiletý muž, který údajně potřeboval peníze na injekční stříkačky. Proto si vyhlédl ve směnárně třiapadesátiletého muže, kterého přepadl a oloupil. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Ilustrační foto

„Obviněný muž měl v pátek 8. prosince letošního roku kolem deváté hodiny ranní v Karlových Varech v jedné ze směnáren oslovit jemu neznámého muže, který si zrovna schovával směněné peníze do peněženky,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „Toho si dvaatřicetiletý muž všimnul a třiapadesátiletého muže následně sledoval několik minut až do jedné z ulic v Karlových Varech. Poté měl staršího muže opět oslovit s tím, že potřebuje zakoupit injekční stříkačky. Následně ho měl obviněný muž zezadu chytit za bundu a strhnout ho na zem, přičemž mu začal prohledávat kapsy. Z peněženky, kterou mu z kapsy vyndal, odcizil finanční hotovost a z místa utekl,“ upřesnil.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město se začali případem okamžitě zabývat a muže za několik málo minut zadrželi.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ob,“ doplnil mluvčí.