Celníci zajistili desítky nezdaněného alkoholu a tabákových výrobků

Karlovarští celníci zajistili během čtyřdenní kontrolní akce více než 80 lahví nezdaněného alkoholu a bezmála 4 600 kusů tabákových výrobků značených neplatnou tabákovou nálepkou.

Foto: Celní správa 

„V polovině listopadu se příslušníci odboru dohledu zapojili do celostátní kontrolní akce s názvem „EXOD“, se zaměřením na kontrolu značení a prodeje vybraných výrobků,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková s tím, že během šesti pozitivních kontrol zajistili v provozovnách karlovarského regionu více než 80 lahví nezdaněného alkoholu a bezmála 4 600 kusů tabákových výrobků s neplatnou tabákovou nálepkou. Obchodníci prodejem takového zboží porušili zákon o spotřební dani.

Foto: Celní správa 

V kontrolách celníci pokračují i nadále, zaměřují se nejen na restaurace a hospody, ale také na tzv. „večerky“ a další prodejny. Do konce listopadu, při dalších kontrolách, zajistili bezmála 300 lahví nezdaněného alkoholu.

„Všechny případy byly předány na daňové oddělení k doměření spotřební daně a dalšímu šetření na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj,“ doplnila mluvčí.

Foto: Celní správa

Foto: Celní správa