Karlovarský kraj spustil nový web pro mediky a lékaře

Karlovarský kraj se intenzivně věnuje situaci ve zdravotnictví a podniká mnohé kroky k tomu, aby jej posílilo. Každoročně vyhlašuje několik dotačních (stipendijních) programů, které podporují studenty medicíny, začínající lékaře i ty s mnohaletou praxí. Nově si žadatelé mohou přehled benefitů prostudovat na právě spuštěném webu, jenž vznikl pro lepší přehlednost informací a rozšíření povědomí o nabízených příspěvcích.

Ilustrační foto Pixabay

„Pokud chceme obyvatelům kraje poskytovat kvalitní zdravotnickou péči a zajistit její dostupnost, musíme především obstarat dostatek odborného personálu. To se nám daří plnit také pomocí řady dotačních titulů, včetně motivačních, které úspěšně rozšiřujeme, naposledy například o příspěvky pro lékaře nad 65 let nebo stipendia pro studenty doktorských programů lékařských fakult. Dosud zájemci našli veškeré podrobnosti o dotačních titulech na krajském webu. Ale s ohledem na jejich množství a také na to, že byly vypsány pod různými odbory, jsme se rozhodli vytvořit nový web, kde najdou žadatelé veškeré informace na jednom místě. Našim cílem bylo vytvořit platformu, která zprostředkuje efektivnější komunikaci, bude uživatelsky přívětivá a umožní pohodlné vyhledávání. Heslo nového webu zní ‚Lékaři se starají o pacienty a Karlovarský kraj se stará o lékaře‘,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Web Lékaři Karlovarského kraje obsahuje katalog veškerých benefitů a je určen pro cílové skupiny, kterým je finanční podpora určena. Těmi jsou studenti, lékaři bez atestace a lékaři s atestací. Každá kategorie obsahuje výčet dotačních titulů, výši dotace a podmínky čerpání. Studentům lékařských fakult nabízí Karlovarský kraj stipendia, pro absolventy jsou pak mimo jiné k dispozici motivační příspěvky na specializační vzdělávání nebo náborový příspěvek pro nástup do nemocnic. Lékaři s atestací mohou zažádat o příspěvek na pořízení a obnovu zdravotnické techniky nebo na podporu vzniku a rozšíření ordinací.

Kromě výhod, jež poskytuje Karlovarský kraj, najdou zájemci na webu také seznam benefitů příslušných obcí a měst, který bude průběžně aktualizován. Dále novinky a kontaktní osoby, na něž se lze v případě dotazů či doplňujících informací obrátit.

Web vznikl v rámci mediální kampaně, jež poběží v následujících čtyřech letech na sociálních sítích a kanálech pro mediky a lékaře. Účelem kampaně je vzbudit zvědavost potencionálních žadatelů a přilákat je na právě spuštěný web, který bude sloužit jako rozcestník se základními informacemi o možnostech krajské podpory.