V galerii Goethe zahájí výstavu Z lásky k Mariánským Lázním

Prosincová výstava v Galerii Goethe Městského muzea a galerie Mariánské Lázně bude patřit mladé výtvarnici Lucii Horuckové. „Výstava s názvem Léčivá voda vznikla z lásky k Mariánským Lázním,“ říká sama autorka. „Lázeňské město jsem si velmi oblíbila nejen pro jeho zázračnou vodu,“ dodává. Vernisáž výstavy „Léčivá voda“ se uskuteční v úterý 5. prosince  od 18:00 hodin. Snové obrazy Lucie Horuckové si bude možné prohlédnout v Galerii Goethe do neděle 7. ledna 2024.

Foto: Archiv organizátorů

Lucia Horucková vystudovala Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě. Je odbornicí na restaurování fotografií a papíru. „Mou velkou vášní je sbírka ručního papíru z celého světa. Mohu se pochlubit papírem vyrobeným v Číně, Nepálu, Thajsku nebo Japonsku,“ říká Horucková.

Své znalosti a zkušenosti používá Lucia Horucková při malování svých děl. Obrazy na výstavě jsou tak vytvořeny různými výtvarnými technikami, při kterých autorka používá vlastnoručně vyrobená přírodní barviva a odlišné druhy papíru. V některých případech slouží jako podklad i historická fotografická technika. Jedná se tak o unikátní technologickou kombinaci.

Městské muzeum a galerie Mariánské Lázně.