Františkolázeňskou Národní třídu zdobí patnáctimetrový smrk

Františkolázeňskou Národní třídu zdobí patnáctimetrový smrk. Vánoční strom bude rozsvícen na první adventní neděli 3. prosince, kdy bude přichystáno bude vystoupení žáků ze Základní i Umělecké školy, vyhlášení soutěže o nejhezčí vánoční ozdobu i vystoupení dechové hudby Parohanka s  vánočními hity.

„Smrk pichlavý vyrostl v ulici Konečná ve Františkových Lázních u výtopny. Byl určen k pokácení z důvodu ohrožení přilehlé stavby a tak jsme využili této situace a dali pokácení vzrostlého stromu další smysl,“ vysvětlil správce Lesů Františkovy Lázně Miloš Fiala.

„Pro letošní adventní oslavu jsme přichystali řadu novinek v podobě světelné vánoční výzdoby a ponocného, který bude zvát k jednotlivým částem programu. Ten obohatí převážně místní, kterými budou žáci z františkolázeňské Základní školy i Základní umělecké školy Járy Cimrmana,“ uvedla františkolázeňská starostka Mgr. Lenka Průšová. „V září jsme vyhlásili soutěž O nejhezčí vánoční ozdobu, které se mohli zúčastnit všichni naši školáci. Těsně před rozsvěcením stromu proběhne vyhlášení vítězů a předání cen,“ doplnila. Akci podpořila finančně také skupina ČEZ. Nachystáno bude i malé překvapení.

Kromě hudebních vystoupení bude přichystán i stánkový prodej. „K doplnění té pravé sváteční nálady přispěje jistě také flašinetářka i stánkový prodej na malém vánočním trhu. K dostání bude tradiční „svařák“ i zajímavé stylové dekorace“ sdělil ředitel MKS a pověřený ředitel MM Františkovy Lázně Arnošt Němec.

Advent ve Františkových Lázních v minulých letech

Program:

10.00 hod. – stánkový prodej, který zpříjemní koledami Flašinetářka

16.00 hod. první vystoupení ponocného, který vás včas pozve k rozsvícení stromu

16.30 hod. – vystoupení žáků ZŠ Františkovy Lázně

16.45 hod. – vystoupení žáků ze ZUS Járy Cimrmana ve Františkových Lázních

17.00 hod. – vyhlášení vítězů soutěže o nejhezčí vánoční ozdobu a rozsvícení vánočního stromu

+17.15 hod. – známé vánoční hity v podání dechové kapely PAROHANKA