V rámci Týdne infocenter se budou konat soutěže i komentované prohlídky

U příležitosti Světového dne rozvoje informací se uskuteční také Týden infocenter. V Karlových Varech, Mariánských a Františkových Lázních i v dalších infocentrech v kraji budou přichystány soutěže i komentované prohlídky.

„V termínu od 23. do 29. října probíhá u příležitosti Světového dne rozvoje informací (24. října) Týden turistických informačních center,“ sdělila ředitelka františkolázeňského infocentra Lenka Šimáčková.
„Infocentrum v Mariánských Lázních ve spolupráci s infocentry v Karlovarském kraji (Františkovy Lázně, Karlovy Vary, Jáchymov, Chodov, Aš) si pro vás připravilo speciální soutěž. Navštivte alespoň tři zapojená infocentra, splňte jednoduchý úkol, získejte razítko a vyhrajte speciální absolventskou turistickou vizitku Týden TIC v Karlovarském kraji,“ uvedla ředitelka mariánskolázeňského infocentra Barbora Tintěrová.

Ve dnech 23. – 29. října mohou zájemci získat v infocentru hrací kartu, se kterou budou muset navštívit alespoň tři infocentra v kraji. Po splnění jednoduchého úkolu získají účastníci razítko a za tři razítka odměnu ve formě absolventské vizitky. Pro ty, kdo nechtějí soutěžit, bude vizitka k zakoupení za obvyklou cenu.

Františkovy Lázně:

V neděli 29. října bude přichystána prohlídka Františkových Lázní s odborným průvodcem, kde se účastníci dozvědí zajímavosti z bohaté historie města. Akce bude zdarma.

Mariánské Lázně:

Infocentrum Mariánské Lázně přichystalo pro návštěvníky komentovanou prohlídku města, která zavede zájemce po stopách slavných návštěvníků. Na akci, která se uskuteční ve čtvrtek 26. října od 15.30 hodin, se účastníci dozvědí zajímavosti o významných osobnostech, kterými byli například básníci, skladatelé, spisovatelé i státníci. Sraz bude u infocentra.

Jáchymov:

V rámci týdne TIC přichystali v jáchymovském infocentru  tvořivou dílnu nejen pro děti, malý kvíz o Šlikovce, něco malého na zub a pro sběratele absolventskou turistickou vizitku.