Na veletrhu najdou práci absolventi i odborníci s dlouhou praxí

Tři města, desítky zaměstnavatelů a stovky volných pracovních míst. Takový bude další ročník Veletrhů pracovních příležitostí, který i letos pořádá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje společně s Karlovarským krajem a Úřadem práce ČR. Akce je nejen největší přehlídkou volných pozic v regionu, ale opět bude připravený i zajímavý doprovodný program, který uchazečům pomůže k vysněné práci.

Ilustrační foto

„Veletrhy pracovních příležitostí pořádáme v Karlových Varech, Chebu a Sokolově. Je to model, který se nám osvědčil,“ uvedla Lenka Mansfeldová, ředitelka Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje (KHK KK). „První akce se uskuteční 1. listopadu v karlovarském hotelu Thermal, druhý veletrh se odehraje 8. listopadu v chebském Kulturním centru Svoboda a série bude ukončena 15. listopadu v sokolovském Městském domě kultury.“

Tato akce má už mnohaletou tradici. Loni na veletrhy ve všech třech městech zavítalo 500 uchazečů o zaměstnání a další přibližně tisícovka žáků základních škol a studentů středních a vysokých škol. Zaměstnavatelé akci díky vysoké návštěvnosti využívají nejen pro přímý kontakt se zájemci o práci, ale i pro zvýšení povědomí o nich samých. „S řadou společností spolupracujeme dlouhodobě. Těší nás, že letos se na veletrh přihlásilo deset firem ještě před spuštěním registrace. Svědčí to o tom, že zaměstnavatelé jsou s akcí spokojení a už s ní ve svých plánech počítají,” podotkla Lenka Mansfeldová.

Dosud je přihlášeno 24 společností a další ještě mají možnost se registrovat. „I tentokrát budou volná místa nabízet také městské úřady, Policie ČR, armáda, hasiči nebo třeba vězeňská služba. Právě několik posledních jmenovaných institucí si opět připravilo doprovodný program, který návštěvníkům přiblíží jejich náplň práce,“ sdělila Barbora Volfová, zástupkyně ředitelky KHK KK. „I letos se zájemci budou moct zúčastnit přednášek, které jim pomohou vylepšit životopis, připravit je na pracovní pohovory, založit podnikání nebo třeba zapracovat na reprezentativním zevnějšku.“

Velké díky patří hlavnímu partnerovi akce, společnosti Mattoni, která zajišťuje nápoje pro vystavující. „Veletrhy pracovních příležitostí, které pořádá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje, jsou největší akcí svého druhu v regionu. Pro nás jako pro zaměstnavatele je to každoročně jedinečná možnost seznámit se s novými uchazeči o práci. Jsou místa, která není jednoduché obsadit. A to je problém, se kterým se v Karlovarském kraji potýkají snad všechny společnosti,“ řekl Miroslav Gášek, personální ředitel Mattoni pro Českou republiku. „Rádi jsme proto akci podpořili,“ dodal.

Veletrhy práce pořádá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje společně s Karlovarským krajem a Úřadem práce ČR, akci podpořily i města Cheb a Sokolov.