Výtěžek krajské sbírky využije hendikepovaný sportovec k nákupu nového handbiku

Na podzim loňského roku vyhlásil Karlovarský kraj sbírku na podporu hendikepovaného sportovce Pavla Kováře. Ten se navzdory svému zranění, které mu zcela změnilo život, nevzdává a věnuje se jízdě na handbiku. Pro setrvání ve světových soutěžích si ale potřebuje zakoupit nový závodní model speciálně upraveného kola. Výtěžek ze sbírky osobně převzal na krajském úřadě.

Foto: KÚKK

„Pavla jsme finančně podpořili i v minulosti, kdy jsme mu poskytli finanční prostředky na úhradu poplatků spojených se závodní sezónou. Nyní ale bylo potřeba sehnat více peněz, a tak jsme vyhlásili krajskou sbírku. Vybralo se necelých sto tisíc korun, což je zhruba čtvrtina potřebného obnosu na nákup nového handiku. Pavel je velmi pokorný a zároveň houževnatý sportovec, proto mu moc fandím a držím palce do všech dalších bojů, které jej čekají nejen v té závodní dráze,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.               

Pavel Kovář převzal z rukou hejtmana symbolický šek v hodnotě téměř 98 tisíc korun. Pavlův  nový životní příběh se začal psát v roce 2009, kdy po nešťastném skoku do vody ochrnul na celé tělo od krku níže. Pomocí rehabilitací a cvičení se mu podařilo částečně rozpohybovat ruce, ramena a vrchní část zad. Věnuje se jízdě na handbiku, což je speciálně upravené kolo na ruční pohon. Pavlovo stávající kolo však již neodpovídá směrnicím, proto si potřebuje zakoupit nové. Právě k tomuto účelu byla vypsána sbírka Karlovarského kraje.

Zdroj: KÚKK