Série krádeží objasněna. Zloději se zaměřili na byty, prodejny nebo kabely

Karlovarští kriminalisté objasnili sérii  krádeží. Zloději se zaměřili  na byty, prodejny nebo kabely. Svým jednáním způsobili škodu přibližně 120 tisíc korun.

Ilustrační foto

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Karlovarska ve věku 35 a 38 let a jedné ženy z Karlovarska ve věku 27 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka mladší muž společně s ženou měli už v prosinci loňského roku přijít do obchodního centra v Karlových Varech. Navštívit měli například obchod s hračkami, s potravinami nebo prodejnu s oblečením. Odcizit měli různé oblečení, lahve s alkoholem nebo krabici s hračkami, přičemž prodejny opustili, aniž by za zboží zaplatili.

„V květnu letošního roku měl pětatřicetiletý muž v lesním porostu vylézt na dřevěné sloupy nadzemního vedení, odkud odřízl a následně odcizil téměř 170 metrů kabelů. Další krádeže kabelů se měli zúčastnit obvinění muži společně. Zaujal je datový kabel, který odřízli mezi sloupy. Poté téměř 900 metrů kabelu nařezali na menší kusy a odnesli jej, uvedl Jan Bílek.

V červnu letošního roku si měl pětatřicetiletý muž u jedné z menších obcí na Karlovarsku všimnout zaparkovaného traktoru. „Z toho odcizil čtyři kusy těžebních řetězů. Taktéž v měsíci červnu měl přes pootevřené okno vstoupit do přízemního bytu, který prohledal. Odcizil z něj mobilní telefon nebo lahev alkoholu. Poslední krádeže se měl mladší muž dopustit na začátku října letošního roku. V Karlových Varech měl vstoupit do prodejny, ze které odcizil pět kusů deodorantu. Prodejnu opustil bez zaplacení. V prostoru za pokladnami byl ale zastaven ostrahou, které následně odcizené zboží vydal,“ upřesnil mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí pětatřicetiletému muži a sedmadvacetileté ženě trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli za krádeže v minulosti pravomocně odsouzeni. Osmatřicetiletému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.