Kriminalisté pátrají muži neznámé totožnosti, který oloupil ženu. Do očí jí nastříkal slzný plyn

Kriminalisté pátrají muži neznámé totožnosti, který v Mariánských Lázních oloupil ženu. Když žena nechtěla pustit  kabelku, nastříkal jí do očí slzný plyn. Informace je možné policistům předávat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně.

Ilustrační foto

„Chebští kriminalisté pátrají muži neznámé totožnosti, který měl v neděli 20. srpna letošního roku krátce před 13. hodinou v Mariánských Lázních, konkrétně v ulici Máchova poblíž tzv. „oplatkárny“, přistoupit k procházející jednašedesátileté ženě,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl uchopit kabelku, kterou měla zavěšenou přes rameno. O kabelku se měl s ženou začít přetahovat. Když se muži nepodařilo kabelku z ramena strhnout, tak měl ženě nastříkat do očí slzný plyn, tím jí paralyzovat, zmocnit se kabelky a z místa okamžitě utéct“ uvedl.

Identikit – Policie ČR

Po tomto incidentu musela být žena ošetřena na očním oddělení v nemocnici.

Kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

„V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost, zda si někdo v inkriminovanou dobu v uvedeném místě něčeho nevšiml či nepoznal neznámého pachatele z vyhotoveného identikitu,“ doplnil mluvčí.