Vydejte se za starými stromy do okolí Pramenů

Vydejte se za starými stromy do okolí Pramenů. Akce, která se uskuteční v sobotu 14. října od 10.50 hodin, se koná u příležitosti Dne stromů. Náplní přírodovědné exkurze budou velikostí a tvarem výjimečné velké stromy, hlavně smrky, stará bříza u božích muk, tři nejmohutnější jedle v Karlovarském kraji a třeba i starobylá klenová alej. Průvodcem bude Jaroslav Michálek ze sokolovského muzea. Sraz zájemců bude na autobusové zastávce v obci Prameny.

Ilustrační foto Pixabay

Místo: Sraz v 10:50 na zastávce busu Prameny, tj. ve středu obce.

Doprava tam: bus M. Lázně (10:20) – Prameny (10:48).

Doprava zpět: bus 14:35 (Prameny) – M. Lázně (15:05), pozdější návrat auty do M. Lázní nebo Sokolova je možný dle domluvy účastníků. Všichni se určitě vejdou.

Trasa: Prameny – po modré značce – bříza u sv. Marka – Dlouhá stoka – Mýtský rybník – terénem k jedli pod Mýtským rybníkem – po břehu Dlouhé stoky a neznačenou cestou přes zříceninu kaple P. Marie – křížovou cestou k pramenům Gisely a Rudolfa v Pramenech (celkem cca 7 km).

Náplň: Velikostí a tvarem výjimečné velké stromy, hlavně smrky, stará bříza u božích muk, tři nejmohutnější jedle v Karlovarském kraji, starobylá klenová alej.

Průvodce: RNDr. Jaroslav Michálek (Muzeum Sokolov)

Kontakt: J. Michálek, tel.: 720 507 547

Poznámka: Akce ke „Dni stromů“, obuv do podmáčeného terénu.