Týden knihoven oslaví také v Chebu

Městská knihovna v Chebu se i tento rok zapojí do celorepublikové akce „Týden knihoven“.  První Týden knihoven, o jehož organizaci rozhodl Svaz knihovníků a informačních pracovníků, proběhl v roce 1996, od té doby se koná každoročně.

Ilustrační foto Pixabay

„Chebští čtenáři se v týdnu od 2. do 8. října mohou těšit na zajímavé akce“, prozradil Jakub Benedikt ze studovny a čítárny. „3. října připravilo oddělení pro dospělé besedu a autorské čtení Vladimíra Palečka s názvem „Poezie“, 5. října pak zahájí další semestr Virtuální Univerzity 3. věku“. „Studovna a čítárna nabídne v 2. října čtenářský klub SOUčeK, 5. října se sejdeme u promítání italského filmu „Portrét královny“, pokračoval Benedikt.

Ani oddělení pro děti nezůstává pozadu. „Celý týden se děti mohou zúčastnit pátrací soutěže „Hádej, kdo jsem?“, prozradila Petra Šnejdarová z oddělení pro děti. „Od 2. října pak začne 5. ročník oblíbené soutěže „Lovci perel“. 3. října pak přivítáme Petru Martiškovou s její besedou „O životním prostředí s hastrmankou Evelínkou“. A chybět nebude ani u čtenářů oblíbený výprodej vyřazených knih, konkrétně 4. – 6. října, doplnila Šnejdarová.

„Po celý týden je zápisné pro nově registrované čtenáře ve všech odděleních knihovny zdarma! Dlužníkům přijde jistě vhod barevný pátek 6. října. Všem dospělým i dětem, kteří přijdou do knihovny v zeleném oblečení (stačí i nějaký prvek), promineme sankce za výpůjčky nevrácené včas“, zakončila Šnejdarová.