Policisté v bytě našli ženu bez známek života. Pachatele se střelným poraněním nalezli u havarovaného auta

K násilnému trestnému činu vyjížděli kriminalisté do Dalovic na Karlovarsku. V pondělí 25. září letošního roku krátce po 13:30 hodin bylo na tísňovou linku 158 oznámeno, že z jednoho z bytů je slyšet hluk a střelba. Povolána byla také zásahová jednotka z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kterou by na místo dopravil vrtulník Armády České republiky.

Foto: Policie ČR

Podle policejního mluvčí Jakuba Kopřivy po příjezdu na místo policisté v bytové jednotce nalezli dvaačtyřicetiletou ženu bez známek života. Následně bylo zjištěno, že k bytu dvaačtyřicetileté ženy měl přijít její bývalý dvaapadesátiletý partner s úmyslem jí usmrtit. „Po vstupu do bytové jednotky měl muž ženě způsobit vážná střelná poranění na různých částech těla, kterým žena bohužel na místě podlehla. Následně měl muž, aniž by se zajímal o zdravotní stav dvaačtyřicetileté ženy, z místa okamžitě utéct,“ uvedl.

Foto: Policie ČR

Poté dvaapadesátiletý muž, po kterém již dle popisu pátraly desítky policistů, z místa odjel osobním vozidlem značky Škoda. „O několik málo minut později na dálnici D6, konkrétně ve směru z Karlových Varů na Sokolov, muž s automobilem havaroval. Po příjezdu policisté nalezli u havarovaného vozidla dvaapadesátiletého muže se střelným poraněním v oblasti hlavy a bez známek života. V místě dopravní nehody byla policisty zajištěna střelná zbraň,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté se případem v současné době stále usilovně zabývají.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. V případě, že bude vyšetřováním prokázáno, že dvaačtyřicetiletou ženu opravdu usmrtil dvaapadesátiletý muž, tak bude případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel,“ upřesnil Jakub Kopřiva s tím, že veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí.

Foto: Policie ČR