Unikátní fotografie zachycují osudy evropských osobností 20. a 30. let 20. století při návštěvě Františkových Lázní

Ve františkolázeňském muzeu pokračuje výstava s názvem Osudy, Lidé, Události, přibližuje jejich pobyt ve městě na dosud nepublikovaných fotografiích. Unikátní a dosud nezveřejněné snímky z Františkových Lázní 20. a 30. let 20. století, které zachycují významné osobnosti jako například umělce, herce, politiky, sportovce i vědce meziválečného období.

Za každým ze snímků je zajímavý osud známých osobností. Historické snímky mapují čas, který je nazýván zlatou érou lázní. Město se stávalo nejen dovolenkovým útočištěm například pro hvězdy českého, německého i rakouského filmu. Do Františkových Lázní si našla cestu mimo jiné také německá filmová hvězda a režisér Gustav Frölich s tehdy velmi populární českou herečkou Lídou Baarovou, ale také třeba Rolf Wanka, kterého mohli na stříbrném plátně spatřit diváci v českých, německých i rakouských filmech.

Odpočinek zde našly vedle osobností filmu také korunované hlavy jako třeba španělský král Alfons XIII., kněžna Dolgoruková a indický kníže Rádža z Dhenkalu

Zajímavostí výstavy jsou fotografie propagace města v Hamburku, Drážďanech i Budapešti.

Zdejší lázně jsou proslulé také tím, že se zde léčí neplodnost a právě v této souvislosti se zde uskutečnil  již v roce 1935 kongres gynekologů, kterého se zúčastnily tehdejší lékařské kapacity.

Návštěvníci výstavy na snímcích jak vypadalo zahajování lázeňské sezóny v roce 1935 nebo třeba i to, že město v minulosti hostilo výstavu květin i psů. Unikátem jsou i fotografie z propagačních akcí Františkových Lázní v tuzemsku i zahraničí.