Mere nabídne zboží z Ruska, Ukrajiny a Pobaltských zemí

Maloobchodní řetězec Mere, který vlastní ruský kapitál přichází do Chebu. Novou prodejnu otevře v areálu nákupního domu Tesco na Pražské ulici. Chebanům přinese nová prodejna potraviny a další zboží nejen z Ruska, ale také z Ukrajiny či Pobaltských zemí. Vše za velmi nízké ceny.

Foto: Autor

Příchod do Chebu ohlašoval řetězec už na konci roku 2021, kdy se měla na jaře roku 2022 v Chebu otevřít teprve třetí prodejna řetězce v ČR. Vlastník řetězce se nakonec rozhodl i z důvodu války na Ukrajině otevření prodejny v Chebu odložit. Již nyní působí Mere v Mostě a Příbrami.

Ostatním řetězcům hodlá Mere konkurovat především cenou.

Kvalitu výrobků nabízených v obchodech Mere hodnotilo již několik recenzí, které je možné dohledat na sítích Youtube. Shodují se, že nízká cena zejména potravin z východu je ovlivněna zejména relativně nižší kvalitou produktů. Například v párcích či salámech má být menší podíl masa nebo cukrovinky větší podíl cukru. V sortimentu však figuruje i poměrně velký výběr rybích konzerv, masných výrobků z Litvy, cukrovinky ve velkých baleních či velmi levné prací a úklidové prostředky a další standardní zboží.

I přes popsané problém se může jednat o alternativu pro zákazníky se zájmem o odlišné zboží, velký podíl potenciálních zákazníků z Ukrajiny a dalších zemích bývalého Sovětského svazu, nebo zákazníky s nižšími příjmy. Prodejna Mere tak v Chebu rozšíří v nejbližších týdnech konkurenci, rozsah zboží a jeho výběr.

Přesný termín otevření prodejny se nám zatím nepodařilo zjistit.

Miroslav Zeman- ProfiPravnik.cz