Do sportovního areálu v Aši míří stále víc hostů

Ašské lesy, které se starají o sportoviště v majetku města, nepodceňují obnovu sportovních potřeb, o které je ze strany návštěvníků areálu pod vrchem Háj velký zájem.

Lenka Noszková kontroluje sportovní potřeby pro všechna roční období. K mání jsou kola různých velikostí – foto: M. Všetečka

V posledních dvou letech radikálně narostl počet návštěvníků mířících do sportovního areálu pod vrchem Háj v Aši. Krásná příroda, nabídka pestrého sportovního vyžití, blízkost ašské rozhledny jsou hlavními devizami, které lokalita nabízí. A v neposlední řadě je to také nabídka souvisejících služeb a ochotného personálu sportovního areálu, který provozuje firma Ašské lesy s.r.o. Mezi velmi vyhledávané služby patří možnost zapůjčení sportovních potřeb, které lze využít na jednotlivých sportovištích v jakémkoliv ročním období.

K dispozici jsou i „odrážedla“ pro nejmenší návštěvníky- foto: M. Všetečka

„Půjčovna je hodně navštěvovaná. Ochotný personál dokáže poradit s výběrem potřeb jak pro zimní, tak pro letní sportování,“ zmínil v úvodu správce sportovního areálu Jan Šnajdr. V půjčovně a při návštěvě horolezecké stěny vás dále s úsměvem  přivítají Lenka Noszková, Karel Pučelík a Josef Cimprich. „Zaznamenali jsme velký  nárůst počtu hostů. Nepodceňujeme situaci a vybavení potřebami neustále udržujeme a obnovujeme,“ vysvětlil jednatel Ašských lesů Jiří Červenka.

Půjčovna nabízí na 100 párů lyží, které lze využít na přilehlých sjezdovkách foto: M. Všetečka

Půjčovna nabízí v letní sezóně jízdní kola všech velikostí. K dispozici jsou i takzvaná „odrážedla“ pro nejmenší děti. V nabídce jsou in  line brusle, neboť součástí sportovního areálu je atraktivní in line dráha. K mání jsou také sportovní potřeby pro jednotlivá sportoviště jako je minigolf, basketbalové, fotbalové, volejbalové hřiště. Lze si zapůjčit věci pro hraní tenisu a další aktivity. Ašské lesy budou reagovat i na vzrůstající zájem o koloběžky, které se staly módním trendem. Pan Šnajdr pokračuje: „S vrcholícím létem už musíme myslet na zimní sezónu. Na skladu máme kolem sto párů sjezdařských lyží všech velikostí s bezpečnostním vázáním a také odpovídající boty různých velikostí a hůlky. Dále nabízíme 70 párů lyží pro běh. Vše je se systémem SNS vázání. K mání jsou snowboardy. Zájem o ně se každým rokem zvedá. Samozřejmostí je nabídka bezpečnostních helem. Poptávku se nám daří uspokojit. Jsme však hodně limitování prostorem skladu.“ Půjčovna je hodně využívána. A to především v době lyžařských kurzů pro školy.

Samozřejmostí je i nabídka bezpečnostních prvků – foto: M. Všetečka        

Při inovaci sportovních potřeb se vyřazené věci skladují, používají na náhradní díly, a také se připravují pro prodej. „V letošním roce chceme na konci listopadu 2023 uspořádat burzu vyřazených sportovních potřeb. Převládat budou věci pro zimní sporty. A výtěžek z prodeje věnujeme na charitativní účely,“ řekl k tématu jednatel Jiří Červenka. Pracovníci ašského sportovního areálu nabízí se začátkem zimní sezóny rovněž údržbu lyží, broušení hran, seřízení vázání pro všechny hosty, kteří míří pod vrch Háj za sportem a na které se všichni moc těší. 

M. Všetečka