Rekonstrukce bývalé pošty se blíží ke konci. V budově vznikly nájemní byty i kanceláře

Budova bývalé pošty na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se blíží ke konci, teď bude čekat majitele kolaudace. V objektu vznikly nájemní byty o velikosti 2+1, 3+1 a 1+, kterých je zde více než čtyřicet, kanceláře, ale také třeba ordinace. Své místo si zde mohou najít různé zájmové spolky. Nechybí ani parkovací místa, která jsou umístěna ve dvoře. Společnost zachovala také historické prvky domu.

Vizualizace: Archiv společnosti

„Objekt v Chebu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad zakoupila naše obchodní skupina v průběhu roku 2021. Ve stejném roce byly započaty průzkumné a sanační práce pro plánované zahájení rekonstrukce, která měla být hotova v průběhu roku 2023. Termín tedy dodržíme. Aktuálně finišujeme, probíhají zde již dokončovací práce,“ uvedl za společnost Aleš Žvátora.

Ze sklepních prostor vznikly polyfunkční prostory vhodné například pro kanceláře, fitness nebo by zde  našly zázemí pro zájmové spolky. V prvním, druhém a třetím patře budou klasické bytové prostory, ale už se hlásí zájemci o využití místa například pro zdravotnické zařízení nebo notářské a advokátní kanceláře.

Vizualizace: Archiv společnosti

Zrekonstruovaná budova bývalé pošty má dva vchody. „Jeden ze strany Židovské ulice, kde je i vjezd do dvora s dvanácti vyhrazenými místy pro parkování rezidentů. Druhý vstup do domu je z náměstí krále Jiřího z Poděbrad, kterému vévodí centrální skleněná šachta s výtahem, který bude jezdit ze sklepních částí do podkroví. Výtah je plánován také z opačné strany objektu, ten však pojede z přízemí do podkrovní ,“ doplnil Aleš Žvátora.

Vizualizace: Archiv společnosti

Společnost Správa Budov Olomouc, s.r.o. je dceřinou společností obchodní a investiční korporace Old House Capital, a.s.. O případné pronájmy prostor se stará místní RK pan Makovec ERA.

Vizualizace: Archiv společnosti