Tip na výlet: Vydejte se na Chodské slavnosti

Tip na výlet: Vydejte se na 69. Chodské slavnosti. Třídenní akce se uskuteční od pátku 11. srpna do neděle 13. srpna. V rámci kulturní akce vystoupí na pódiích u brány a v zahradě Chodského hradu mj. Chodský soubor Mrákov, Národopisný soubor Postřekov, Konrádyho dudácká muzika, Domažlická dudácká muzika, rodina sester Kuželkových z Klenčí, dětské soubory z Chodska, pěvecké sbory Canzonetta a Haltravan, Orchestr lidových nástrojů Plzeňského kraje, dechové kapely, Pošumavská dudácká muzika ze Strakonic a mnozí další účinkující.

Zdroj: Domažlice

Marta Skarlandtová představí krásu chodských krojů ve fotografiích Václava Šilhy, kapela Patrola Šlapeto zazpívá staropražské písně. Přichystán je další ročník Národní přehlídky dudáků. V rámci pravidelného pořadu Ozvěny folkloru se představí muzikanti, jejichž tvorba vychází z folkloru a lidové písně: BraAgas, Tomáš Kočko & Orchestr, Circus Brothers.

Mše svaté na Vavřinečku budou celebrovat plzeňský biskup Mons. Tomáš Holub a pražský kněz PhDr. Radek Tichý, Ph.D., S.L.D. Připraven je i další bohatý doprovodný program. Program ZDE

Zdroj: Domažlice