Strážníci vyjeli k záchraně poštolky i opilé čtrnáctileté dívce

Mariánskolázeňští strážníci vyjížděli o uplynulém víkendu například k záchraně mladé poštolky. Vyjeli také k muži, který se skutálel ze svahu i opilé čtrnáctileté dívce.

Foto: MPML

Jak uvedli městští policisté na svých stránkách, v sobotu 5. srpna v pravé poledne přijalo operační středisko MPML telefonické oznámení o tom, že v místech před hotelem Nové Lázně sedí v parku mládě dravce. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o mladou poštolku. Po konzultaci s panem Bobálem ze Záchranné stanice pro volně žijící živočichy (Tachov) byla poštolka převezena na služebnu MPML, kde ji pan Bobál následně vyzvedl.

V neděli (06.08.2023) po čtvrté hodině odpolední vyjížděla hlídka MPML na základě telefonického upozornění do parku v místech pod hotelem Butterfly, kde měl dle oznamovatele ležet nějaký muž. Na místě bylo strážníky zjištěno, že se jedná o pana X (50let) z Mariánských Lázní, který se skutálel ze zdejšího svahu a zůstal ležet na trávníku, kde v této věci sehrál hlavní roli alkohol. Nedopitou lahev měl pan X ještě u sebe. Vzhledem k tomu, že pan X uváděl bolesti na hrudi, byla na místo přivolána RZS (rychlá zdravotní služba), která si muže převzala pro další nezbytná vyšetření.

Noční směna MPML ve stejný den po sedmé hodině večerní, řešila v městské části Hamrníky hlučnou opilou mladou dívku (14 let), které nebylo po požití alkoholu zrovna nejlépe. Tato záležitost byla řešena s rodiči zmiňované dívky, kteří se dostavili na místo. Celá událost bude dále předána na Odbor sociálních věcí.

Zdroj: MPML